SEMUA KETUA PEGAWAI PENDIDIKAN DAERAH
PEJABAT PENDIDIKAN DAERAH
NEGERI PERAK

SEMUA PENGETUA DAN GURU BESAR
SEKOLAH MENENGAH DAN SEKOLAH RENDAH

SEMUA PPP LANTIKAN BAHARU
NEGERI PERAK

 

Tuan,

SEMAKAN DATA PERMOHONAN PROGRAM TRANSFORMASI MINDA (PTM) BAGI GURU NEGERI PERAK

 

 2.     Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Latihan dan Kemajuan Staf, Jabatan Pendidikan Negeri Perak sedang mengumpul data bagi maklumat PPP lantikan 2017 dan ke atas yang masih belum memohon PTM.

3.     Sehubungan dengan itu, mohon kepada semua PPP bagi lantikan  baharu (lantikan tahun 2017) untuk menyemak kembali data dan maklumat permohonan masing-masing adalah betul bagi mengelakkan kesalahan semasa keputusan PTM dikeluarkan (semak senarai pada ruangan Attachment). Sekiranya terdapat sebarang perubahan/ kesalahan pada maklumat yang dikepilkan, sila hubungi Unit Latihan dan Kemajuan Staf, PN. Faizah binti Hamsin di talian 05-5015274.

4.     Untuk makluman, bagi PPP lantikan 2017 dan ke atas yang masih tidak memohon atau tiada maklumat didalam senarai yang dikepilkan, sila layari link tersebut bagi memohon PTM :

                                 https://tinyurl.com/PERMOHONAN-PTM

          (SILA PASTIKAN MAKLUMAT ADALAH LENGKAP SEBELUM PERMOHONAN DIHANTAR. PERMOHONAN INI HANYA UNTUK GURU SAHAJA. BAGI ANGGOTA KUMPULAN                  SOKONGAN PERMOHONAN  PTM ADALAH DIURUSKAN OLEH PIHAK BPSM, KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA)

         ** Pihak pentadbiran sekolah dimohon untuk menyebarkan makluman ini kepada semua PPP lantikan baru di sekolah masing-masing menggunakan link permohonan yang diberi.                               Permohonan  PTM tidak lagi menggunakan Borang yang disediakan di dalam Portal Jabatan Pendidikan Negeri Perak seperti sebelum ini. (mohon ambil perhatian)

Kerjasama tuan terhadap perkara ini amatlah dihargai dan diucapkan dengan ribuan terima kasih.

Sekian.

 

Disediakan oleh :

Unit Latihan dan Kemajuan Staf
Jabatan Pendidikan Negeri Perak

 

Joomla SEF URLs by Artio