MAKLUMAT PPDKS

More Topics »

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 29.3.19 SCIENCE CASTLE IN MALAYSIA

29.3.19 SCIENCE CASTLE IN MALAYSIA 5 months 3 weeks ago #4059

Pengetua,
Daerah Kinta Selatan.


Tuan,

PENYERTAAN SCIENCE CASTLE IN MALAYSIA 2019

Dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Sehubungan dengan itu, sekolah yang berminat perlu mematuhi semua peraturan yang terkandung dalam pekeliling, surat siaran dan kenyataan media terkini yang sedang berkuatkuasa antaranya:

2.1 SPI Bil. 9/2000 - Panduan Keselamatan Diri Pelajar Semasa Pengajaran Pendidikan Jasmani dan Kesihatan serta Kegiatan Kokurikulum dan Sukan Di Dalam dan Di Luar Kawasan Sekolah bagi penglibatan murid.

2.2 SPI Bil. 5/2018 - Garis Panduan Perwakilan Kuasa Daripada Ketua Pendaftar Institusi Pendidikan Guru Kepada Pendaftar Bagi Kelulusan Permohonan Oleh Pihak Luar Menjalankan Aktiviti Melibatkan Murid, Guru dan Institusi Pendidikan Kementerian Pendidikan Malaysia bagi aktiviti murid dengan agensi luar.

3. Penglibatan guru adalah dengan sukarela dan tanpa paksaan, tertakluk kepada Surat Siaran KPM Bil. 2/2016 (Peringatan Pelaksanaan Bekerja Lima Hari Seminggu), guru sekolah menengah perlu mematuhi Surat Pekeliling Ikhtisas Bil. 9/2016 (Pelaksanaan Kurikulum Standard Sekolah Menengah Secara Berperingkat-peringkat Mulai Tahun 2017) berhubung penggunaan masa dan peruntukan waktu pengajaran dan pembelajaran mengikut jam kredit setahun.

4. Sehubungan dengan itu, mohon muat turun surat makluman sebagai rujukan dan tindakan tuan. Sebarang pertanyaan, hubungi urus setia seperti di surat makluman tersebut.

Sekian.


a. Surat makluman Science Castle in Malaysia
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.160 seconds

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

cheap replica watches